Spaghettigratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Recept för det lilla hushållet och om man inte är så van at laga mat.

Ingredienser

  • 150 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 150g köttfärs
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ brk krossade tomater (ca 2 dl)
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk pizzakrydda
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ost
  • 1 msk marg
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1½ krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka spagettin (8min) som du först brutit i småbitar. Lägg den kokta spagettin i en smord eldfastform.
    2. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs i 1 msk margarin. Bryn ca 150 g köttfärs. Strö över ½ msk vetemjöl och rör om. Tillsätt ½ brk krossade tomater smaksätt med 1 msk tomatpuré salt, svartpeppar och örtkryddor. häll såsen över spagettin.
    3. Riv osten. Smält 1 msk margarin ta kastrullen från plattan rör ned vetemjöl, tillsätt mjölk, låt sjuda ca 3 min. Ta kastrullen från plattan och rör ned salt, peppar och den rivna osten. Häll över köttförssåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min Morotsstavar gott till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben