Tomat & ost delikatess i spaghettigratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smakrikt med simpla smaker som fungerar och förhöjs ihop. Enkel att göra till vardag, men ger ändå en smak av helgen.

Ingredienser

  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 tsk basilika
  • 1 krm malen koriander (kan uteslutas)
  • 2 burkar á 400 g krossade tomater
  • 2 vitlök & persiljabuljongtärningar
  • ½ dl rödvin (valfritt)
  • 4 dl creme fraiche
  • 2- 3 msk tomatpuré
  • 3 dl ost
  • Salt
  • Peppar
  • ev. vatten
  • 3 dl riven ost
  • 8 tinade tomat & ostdelikatesser med örter (hälsans kök)
  • Ca 4 port spaghetti
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka upp pastavatten och sätt på en panna och hetta upp olivoljan på medelvärme. Tillsätt riven/pressad/finhackad vitlök. Salta och peppra sparsamt, häll i paprikapulver, basilika och ev. malen koriander. Fräs nån minut.
    3. Häll i de krossade tomaterna, rör ut buljongtärningarna och sedan creme fraichen. Tillsätt tomatpuré, ev. rödvin och smaka av med salt och peppar. Låt stå på plattans eftervärme tills spaghettin är färdigkokt. Smaka av så att röran inte smakar för mycket creme fraiche, gör den det så tillsätt lite vatten och ev. kryddor.
    4. Häll av spaghettin, rör i en dl ost och blanda sedan med tomatröran. Lägg spaghetti- och tomatröran över 8 tomat & ostdelikatesser, strö över resten av osten och grädda i ca 15 min tills osten smält. Färdig att servera, gärna med haricots vertes.
    5. Variation: Olika smaker på osten, testa gärna med mozarella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben