Spaghettigratäng

Serverar: 2-3 portioner

Går bra att dubbla eller trippla. Kan tillagas i förväg och återuppvärmas i ugnen just innan avätning. Att servera med grönsallad.

Ingredienser

  • 150 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl grädde
  • 150 g riven getost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk timjan
  • 6 torkade tomater, fint hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka spaghettin al dente enligt förpackningen, och låt den rinna av.
    3. Hacka lök och vitlök och fräs dem i olivoljan i ca tre minuter. Vispa upp äggen i en skål, blanda dem med grädden och 100 g av den rivna getosten, salta och peppra.
    4. Häll spaghetti, lök, vitlök, timjan och de torkade tomaterna i skålen. Överför därefter blandningen till en låg form och strö över resten av getosten. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben