Krämig spaghettigratäng med spenat och champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Spaghetti och spenat i en krämig champinjonsås som är perfekt gratinerad med ost.

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl lättmjölk
  • 100 g lätt färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • Nymald svartpeppar
  • 150 g färsk spenat
  • 1 dl riven ost
  • 25 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg spaghettin i kokande vatten och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning. Finhacka löken och skiva champinjonerna fint. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor kastrull. Lägg i löken. Fräs cirka 3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare 3 minuter.
    3. Rör ner mjölet och fräs några sekunder och rör sedan ner mjölken, lite i taget. Sänk värmen och koka upp under omrörning tills såsen är jämn. Rör ner färskost och senap. Smaka av med nymald svartpeppar.
    4. Låt spaghettin rinna av och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. Vänd tills allt är väl blandat. För över blandningen i en grund ugnsfast form. Blanda ost och valnötter i en liten skål och strö blandningen över gratängen. Ugnsbaka cirka 20 minuter tills gratängen är gyllene och puttrar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 9 oktober 2010

    God och lättgjord vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben