Spansk fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Mustig och supergod!

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, torsk eller kolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 förp. saffran
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 dl vitt vin
  • 5-6 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 100 g skalade räkor, eller 300 g oskalade
  • 1 burk musslor, 225 g
  • Hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skär fisken i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva sellerin. Fräs paprika, selleri, gul lök och vitlök i en gryta. Tillsätt saffran, créme fraiche, vin, vatten och buljongtärningarna. Koka upp. Lägg i fisken. Koka ca 5 minuter. Lägg i räkor, musslor med sitt spad och dill. Smaksätt med salt, peppar och cayennepeppar.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben