Spansk pasta med musslor och korv

Serverar: 4 portioner

Borsta musslorna ordentligt rena innan de kokas i vatten.

Ingredienser

  • 1 påse blåmusslor (ca 1 kg)
  • 1 dl vatten
  • 300 g pasta t ex penne
  • 3 chorizokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 påse saffran (½g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepappar
  • Instruktioner

    1. Skrubba musslorna i kallt vatten släng bort de som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull. Häll på vattnet och låt musslorna koka upp under lock. Låt sjuda ca 5 min. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Spara kokspadet.
    2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär korvarna i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs korv och paprika utan extra matfett i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö över saffranet och häll på kokspadet från musslorna. Krydda med salt och peppar.
    3. Vänd i musslorna och den avrunna pastan i pannan.
    4. Servera med strimlad sallad och svartpeppar som var och en får vrida över sin portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben