Borsta musslorna ordentligt rena innan de kokas i vatten.
Ingredienser
1 påse blåmusslor (ca 1 kg)
1 dl vatten
300 g pasta t ex penne
3 chorizokorvar
2 röda paprikor
1 påse saffran (½g)
1 tsk salt
1 krm cayennepappar
Instruktioner
Skrubba musslorna i kallt vatten släng bort de som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull. Häll på vattnet och låt musslorna koka upp under lock. Låt sjuda ca 5 min. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Spara kokspadet.
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär korvarna i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs korv och paprika utan extra matfett i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö över saffranet och häll på kokspadet från musslorna. Krydda med salt och peppar.
Vänd i musslorna och den avrunna pastan i pannan.
Servera med strimlad sallad och svartpeppar som var och en får vrida över sin portion.