Pasta med kryddig korv

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och enkel pastasås med lite härligt bett i.

Ingredienser

  • 400 g pasta, t.ex. Penne
  • 1 burk (400 g) champinjoner eller färsk svamp
  • ½ rödlök
  • 250 g chorizo
  • 150 g lammkabanoss
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk basilika, gärna färsk
  • Mald svartpeppar, efter smak
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk tomatpuré
  • ½ msk flytande honung
  • 3-4 dl vatten
  • 200 g spenat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Du kan förbereda och spara tid genom att sätta på rikligt med lättsaltat pastavatten och dela körsbärstomaterna i fyra delar först.
    2. Fräs champinjonerna i en stor gryta samtidigt som du skivar löken fint. Låt löken svettas med svampen utan att ta färg.
    3. Lägg i korvar, bacon och kryddor i grytan. Rör runt ordentligt, när korvarna fått lite stekyta lägger du i tomaterna. När de släppt ifrån sig sin vätska ringlar du över honungen, tillsätt tomatpurén och späd med vattnet. Låt allt koka ihop i tio minuter under lock.
    4. Samtidigt kokar du pastan i kastrullen du förberett, med lättsaltat vatten, och låter den koka efter anvisningarna på förpackningen. Häll dock av pastan en minut innan du normalt skulle tagit av den.
    5. Tillsätt spenaten och grädden i korvgrytan och låt den koka upp igen. Häll hela grytan i kastrullen med den avrunna pastan och låt stå i några minuter så att smakerna verkligen sugs upp. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben