Spansk rislåda med kyckling

Serverar: 6 portioner

Denna härliga kycklingrätt med paprika, oliver och chorizo för tankarna till soliga Spanien.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 chorizokorvar, tärnade
  • 500 g kycklingfilé, i 3 cm tärningar
  • 1 röd paprika, urkärnad, tärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade, halverade
  • 2½ dl långkornigt vitt ris
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i chorizo och kyckling och bryn runtom 2-3 minuter tills allt är väl brynt.
    2. Tillsätt paprika och lök och fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt oliver och ris och fräs under omrörning ca 1 minut tills riset är glansigt och genomskinligt. Häll över buljongen och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda på svag värme ca 25 minuter tills riset är färdigkokt.
    3. Ta av stekpannan från värmen och rör om i risrätten med en gaffel tills det är luftigt. Lägg på locket och låt dra 5 minuter. Strö över persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben