Spanska frukostbullar

Serverar: 16 portioner

Går jättebra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl rågsikt
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut den smulade jästen i ljummet vatten. Tillsätt filmjölk, olja och salt. Tillsätt rågsikten och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter.
    2. Låt den jäsa ca 45 min.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 16 bitar.
    4. Forma dessa till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt, sikta över lite mjöl och låt dem jäsa ca 15 min.
    5. Grädda bullarna nederst i ugnen i ca 20 min på 200°. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 21 januari 2009

    Enkla och lätta att baka. Smakade smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben