Spanska köttbullar i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa smakar bäst dagen efter. Kan serveras med aioli och citron. Utmäkt tapasrätt som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 300 g blandfärs
  • 1 tsk nypressad citronsaft
  • 1/2 liten gul lök finhackad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1/2 tsk nyriven muskotnöt
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 30 g ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • Vetemjöl till pudring
  • 2 msk olivolja
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Tomatsås
  • 125 ml vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 liten gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1/2 tsk ekrökt spansk paprika
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en skål, och tillsätt citronsaft, lök, vitlök, persilja, muskotnöt, kryddnejlika, ströbröd, ägg, grädde, salt och peppar. Blanda väl och trilla till valnötsstora bollar. Pudra med vetemjöl.
    2. Hetta upp olivoljan i en gryta tills den ryker, lägg i köttbullarna och bryn tills bullarna fått färg runt om. Minska till låg värme. Tillsätt vin, tomater, lök, vitlök, paprika, lagerblad och vatten.
    3. Lägg på lock och låt sjuda i 1 timme. Såsen ska vara ganska tunn, så tillsätt extra vatten vid behov. Serveras varm med spansk omelett och lite bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben