Sparris Cappuccino på Norbert Lang´s vis

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Jag har förmånen att känna Norbert och har vid ett par tillfällen praktiserat med honom vid olika gästabud. Den här startern är bland det godaste man kan göra med sparris. Tänk bara på att det är en "liten" förrätt.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 50 g babyspenat eller salladsspenat
  • 2-3 msk smör
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 80 g riven parmesanost eller västerbottenost
  • Lite riven muskot
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk (mellan)
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    Skär sparrisen i bitar och fräs i smör. Häll i grädden mjölk och vatten så att det täcker sparrisen. Koka till mjukt. Riktigt mjuk. Häll i spenaten. Mixa i blender till slät soppa. Tillsätt parmesan eller västerbottenost. Smaka av med salt, socker och vitpeppar. Skumma mjölken och lägg skummet ovanpå soppan. Avluta med lite riv av muskot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben