Sparrisrisotto

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig risotto där parmesanosten byts ut mot västerbottensost.

Ingredienser

  • 250 g grön sparris
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk pressad citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 dl flagor av västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningarna. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. fräs dem i smör och olja tills de blir mjuka. Tillsätt riset och rör runt. Fräs ca 1 minut.
    2. Tillsätt buljongen, ca 2 dl åtgången, och låt den koka in. Rör då och då. Tillsätt mer buljong undan för undan. Låt riset koka ca 20 minuter.
    3. Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar men låt sparrisknopparna vara hela. Spara sparrisknopparna till servering. Tillsätt sparrisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
    4. Rör ner grädde och citronsaft i riset. Krydda med salt och peppar och vänd ner osten. Strö över de sparade sparrisknopparna och den flagade osten. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben