Sparrisrisotto med citron

Serverar: 2 portioner

Krämigt och gott med smak av citron

Ingredienser

  • 250 g färsk sparris
  • 2 1/2 dl ris
  • 8 dl stark grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1-2 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryt av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär stjälkarna i skivor. Hacka löken fint. Fräs den skivade sparrisen och löken i lite olja eller smör så det mjuknar lite. Lägg i riset och stek det ett par minuter. Häll över en tredjedel av buljongen och låt koka upp. Späd sen i omgångar. Risotton ska vara ganska lös. Lägg i citronskalet, parmesanost och klicka ner smöret. Rör om. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten en liten stund och dekorera med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben