Sparrissoppa med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Mums.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl torr sherry eller 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i sparrisen och låt den koka under lock ca 5 min. Ta upp sparrisen med en hålslev. Skär av de översta topparna och spara dem till garnering. Lägg tillbaka resten av sparrisen i grytan och mixa soppan slät med en mixerstav. Häll i hälften av grädden och smaka av med sherry eller citron, salt och kajennpeppar. Låt soppan koka upp och vispa i maizenaredningen.
    2. Låt koka någon min. Blanda i den sparade sparrisen skuren i mindre bitar.
    3. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem. Blanda ner kräftstjärtarna i grädden och tillsätt dill. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg en klick kräftgrädde i varje sopptallrik och häll den heta soppan över.
    4. Servera genast med rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben