Spenat- och ostfyllda smördegspiroger

Serverar: 12 portioner

Perfekta och godaste mellanmålet, picknickmaten...

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Tina bladspenaten och blanda den med vitlök, crème fraiche och riven ost. Smaka av med muskot, salt och peppar.
    3. Kavla ut smördegen och skär upp vardera ark i 6 lika stora trekanter.
    4. Klicka ut krämen och vik in hörnen mot mitten. Pensla med ägg.
    5. Grädda i 15 min eller tills de har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben