Smördegspiroger med tacofyllning

Serverar: 3 portioner

Mycket goda piroger som har en god tacofärs fyllning.

Ingredienser

  • 400 gram färs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tomatpure
  • 0,5-1 påse tacokrydda (eller efter tycke)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Smördegsplattor
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn den och färsen och tillsätt taco mixen och övriga kryddor med tomaterna och vattnet och låt puttra i ca 30 minuter tills vätskan kokat bort och låt svalna.
    2. Fyll smördegsplattorna med tacofärsen och ost och gör piroger och avsluta med att pensla med uppvispat ägg. Sedan in i 225 grader i 5-10 minuter eller tills pirogerna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 15 maj 2010

    Hej Tack för ett super goda piroger kan rekomenderas klart en 5 från mej monica

    gds877 25 augusti 2010

    De var jättegoda, det blir fler gånger jag äter dessa. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben