Smördegspiroger

Serverar: 1-3 portioner

Tid: 20 minuter

Lätta att göra och jättegoda att äta.

Ingredienser

  • 1 fpk rullade smördegsplattor
  • 1 uppvispat ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 vitlök pressad
  • 1 finhackad chili
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk oregano
  • Instruktioner

    1. Stek nötfärsen, löken och blanda ner med tomaterna och alla kryddor och låt puttra ca 10 minuter utan lock så att vätskan kokar bort.
    2. Värm ugnen till 225 grader och fyll smördegsplattorna med nötfärsröran (den skall vara kall) och platta till sidorna och pensla på ägg och in i ugnen på bakplåts papper i ca 10 minuter eller tills pirogerna fått fin färg.
    3. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 28 juli 2008

    Kanon goda kommer att göra många gånger

    bikbok 5 mars 2011

    Så goda 5* :) /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben