Smördegspiroger till soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Goda smördegspiroger som passar till soppor eller som vickningsrätt med en grönsallad till.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 1/4 tsk sambal oelek
  • Salt
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 150 g riven, lagrad ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader, hårdkoka 2 ägg och tina smördegsplattorna. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Smaksätt med sambal oelek och salt, låt svalna. Skala och hacka de kokta äggen. Blanda löken med persilja, ägg och riven ost. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel längd. Ta ut 4 rundlar, ca 8 cm i diameter, ur varje platta. Pensla uppvispat ägg runt kanterna på varje rundel och lägg på en sked fyllning. Vik över degen och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en bakplåt och pensla dem med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben