Smördegspiroger med ägg och lax

Serverar: 6 portioner

Smördegspiroger med ägg och lax. Pirogerna smakar allra godast nygräddade. Men du kan göra dem klara för gräddning långt i förväg och förvara dem i kylen.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegsplattor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk smör
  • 3 hårdkokta ägg
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 ägg till pensling
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Citron
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Tina smördegen.
    2. Finhacka löken och fräs den i smör.
    3. Hacka de hårdkokta äggen och laxen. Blanda ner den frästa löken, salt, peppar och dill.
    4. Halvera smördegsplattorna till kvadrater. Pensla kanterna med uppvispat ägg och lägg på fyllning på en sida och vik ihop till trianglar. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
    5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills de fått fin färg. Servera dem varma med sallad som fuktats lätt med citronolivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben