Curryris med rökt lax och ägg

Serverar: 2 portioner

Curryris med rökt lax och ägg. Smakrikt och lättlagat.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 ½ dl ris
  • ½ tsk curry
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 hårdkokt ägg
  • 150 g rökt lax
  • Hackad gräslök
  • Sås
  • 1 dl lätt minifraiche
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ äpple
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med ris och curry i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten och salt. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.
    2. Gör under tiden såsen. Rör samman minifraiche med curry och spiskummin. Kärna ur äpplet och hacka det fint. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll upp riset. Skala ägget. Dela lax och ägg i mindre bitar. Lägg det över det nykokta riset. Strö över hackad gräslök. Bjud riset tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matilda1997 5 januari 2010

    Vilken sorts lax ska det vara, varmrökt eller kallrökt? MVH Irene

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben