Curryris med rökt lax och ägg. Smakrikt och lättlagat.
Ingredienser
½ gul lök
1 ½ dl ris
½ tsk curry
3 dl vatten
½ tsk salt
1 hårdkokt ägg
150 g rökt lax
Hackad gräslök
Sås
1 dl lätt minifraiche
½ tsk curry
½ tsk spiskummin
½ äpple
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala och tärna löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med ris och curry i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten och salt. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.
Gör under tiden såsen. Rör samman minifraiche med curry och spiskummin. Kärna ur äpplet och hacka det fint. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp riset. Skala ägget. Dela lax och ägg i mindre bitar. Lägg det över det nykokta riset. Strö över hackad gräslök. Bjud riset tillsammans med såsen.
Vilken sorts lax ska det vara, varmrökt eller kallrökt? MVH Irene