Spenat- och tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Nyttig soppa som går rekordfort att göra när tiden är knapp. 360 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 morötter, 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 burkar hela tomater, à 400 g
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 5-6 dl kokande vatten
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och morötter. Fräs det i olja utan att det tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt fond och tomater och koka under lock ca 10 minuter.
    2. Mosa tomaterna grovt med en gaffel. Lägg i grovhackad spenat och koka soppan ytterligare 5 minuter. Späd soppan med vattnet till önskad konsistens och koka upp. Rör ner crème fraiche, vinäger och socker. Salta och peppra.
    3. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben