Spenatblinier med chévre

Serverar: 4 portioner

Blinier är små plättar med jäst. Här med bovetemjöl, dinkelsikt, chévreost och bladspenat.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör
  • 50 g färsk bladspenat
  • 100 g chévre
  • ½ granatäpple
  • Några basilikablad
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Separera äggvita och äggula. Häll i äggulorna i smeten tillsammans med saltet. Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk 40 minuter.
    2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn spenaten i 30 sekunder. Låt svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner spenaten med smöret och äggvitor i den jästa smeten.
    3. Hetta upp en plättlagg med smör och stek blinierna på medelvärme på bägge sidor. Smula lite chévre på varje blini så att osten smälter. Toppa med granatäppelkärnor och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben