Spenatpaj med lax och ingefära
Serverar:
4 portioner
Bekvämt och lättlagat
Ingredienser
Pajdeg
150 g kokt kall potatis
½ dl flytande margarin
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning
250 g fryst bladspenat
150 g kallrökt lax
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
1 tsk färsk riven ingefära
½ tsk salt
Vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv potatisen fint. Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
Tina spenaten och skär den grovt. Fördela spenaten i pajskalet. Lägg tunna laxskivor som ett täcke över.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost, ingefära, salt och peppar. Häll det över pajen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Liknande recept
Lax i ugn med ingefära
4
4
1
Sweet chiliglazerad lax med ingefära och grönsakswok
2
Inkokt lax med ingefära
4
Mickes lax och spenatpaj
5
1 h
6
5
Lax med soya och ingefära
4
LCHF- Ost- & spenatpaj med rökt lax
5
6
Lax med ingefära och ljummen bulgursallad
5
4
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!