Spenatpaj med lax och ingefära

Serverar: 4 portioner

Bekvämt och lättlagat

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g kokt kall potatis
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • Fyllning
  • 250 g fryst bladspenat
  • 150 g kallrökt lax
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv potatisen fint. Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
    3. Tina spenaten och skär den grovt. Fördela spenaten i pajskalet. Lägg tunna laxskivor som ett täcke över.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, ingefära, salt och peppar. Häll det över pajen.
    5. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben