Spenatplättar

Serverar: 4 portioner

Plättar som är både nyttiga och fräscha. Barn gillar dem med lingonkeso till.

Ingredienser

  • 1 pkt tinad spenat
  • 1 dl sojamjöl
  • 1/2 dl vetekli
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl tjock grädde
  • 2 1/2-3 dl vatten
  • 1 tsk trocomare
  • Smör eller olja till stekning
  • Keso
  • (osötad) lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda ihop mjöl och kli och tillsätt grädde och vatten. Krydda med trocomare. Blanda keso med sylt efter smak. Krama ur vattnet ur spenaten och blanda ner den i smeten. Stek plättarna och servera med kesosylten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben