Spenatplättar med krämig sås

Serverar: 2 portioner

310 kalorier per portion Om man blandar en liten mängs flytande matfett i plättsmeten behövs inget extra fett i plättläggen.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad förvälld spenat
  • 1 msk flytande matfett
  • Sås
  • ½ dl minifraiche
  • 1-2 tsk senap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt. Tillsätt spenat och matfett.
    2. Grädda plättar eller små pannkakor av smeten i plättlägg eller stekpanna på medelstark värme.
    3. Blanda minifraiche, senap, gräslök och paprika, smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera den kalla såsen till de varma plättarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben