Spenatplättar med skinka och äpple

Serverar: 4 portioner

Spenat är ju som vi alla vet nyttigt och det här kan vara ett sätt att även få barn att äta det. Det är väldigt gott med knaperstekta skinkstrimlor och de friska äpplena till.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl mjölk, 3 %
  • 100 g fryst spenat
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olja
  • 150 g strimlad skinka
  • 3 äpplen
  • Keso
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, salt och olja. Krama det sista vattnet ur spenaten och rör ner den i smeten.
    2. Grädda plättarna i lite olja eller helst utan om du har teflon eller titanpanna. Stek skinkan utan fett i en stekpanna.
    3. Kärna ur och skär äpplena i skivor och stek lätt i lite olja.
    4. Servera spenatplättarna tillsammans med skinka, äpplen och en klick keso.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben