Spenatsås á la Monika

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Denna sås är speciellt god till kokt och stekt korv och fisk.

Ingredienser

  • 500 g hackad spenat (fryst)
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ dl mjölk drygt
  • Instruktioner

    1. Slå grädden och mjölken i en gryta, klicka i smöret. Lägg i spenaten och sjud den under omrörning tills den är helt tinad.
    2. Krydda med salt, vitpeppar och strösocker. Vispa ihop en redning av mjölk och vetemjöl.
    3. Slå i redningen och låt såsen sjuda under omrörning i cirka 2 minuter på svag värme. Smaka av med mer salt och kryddor om det skulle behövas. Jättegott och nyttigt!
    4. Rekommenderar att prova kokt eller stekt falukorv, potatis och spenatsås. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben