Spenatsoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

En enkel och god spenatsoppa smaksatt med kyckling.

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl mager grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1/3 kruka färsk timjan
  • Muskotnöt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg spenaten i en rostfri kastrull. Slå på mjölk och grädde. Strimla och tillsätt kycklingköttet. Koka upp, krydda med kycklingfond, hackad gräslök, timjan och varsamt med mald eller riven muskotnöt. Rör smör och vetemjöl till en pasta. Rör ner det i soppan och låt den sjuda minst 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Serveras med en hårdkokt ägghalva och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben