Spenatsoppa med mynta-crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Knallgrön soppa full av järn och vitaminer med fräscha inslag av smakrik mynta. Gott till spenatsoppan är att ostgratinera smörgåsar.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 600 g tinad hackad spenat
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Mynta-crème fraiche
  • 4 kvistar mynta
  • 2-3 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Eventuellt ostgratinerade smörgåsar
  • Instruktioner

    1. Värm olivolja i en kastrull och lägg i lök, purjolök och vitlök. Låt fräsa ihop någon minut utan att det tar färg. Lägg i spenat, vatten och buljongtärningar och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    2. Mynta-crème fraiche: Finhacka myntabladen och rör ner i crème fraichen, salta och peppra.
    3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Servera den heta soppan med en klick mynta-crème fraiche och eventuellt ostgratinerade smörgåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben