Spenatstuvade köttbullar med rotsaker

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Aldrig provat.

Ingredienser

  • 1 ½ kg köttbullar
  • 2 kg potatis
  • 500 g morötter
  • 350 g kålrötter
  • 250 g palsternackor
  • 8 dl babyspenat
  • ½ l mjölk
  • ½ l matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl äppelcider
  • 8 msk grovkornig senap
  • 5-8 msk maizena till redning
  • Instruktioner

    Skala potatisen och koka den i 20-30 min.Skala rotsakerna och skär dom i robusta bitar.Blanchera i saltat vatten i 5-7 min.Häll av vattnet och kyl rotfrukterna snabbt så de inte blir överkokta. Stek samtidigt köttbullarna tills de fått fin yta.Koka upp mjölk och matlagningsgrädde, salta, peppra och red av med maizena. Rör ner senap och äppelcider.Blanda sedan ner potatis, rotsaker och den sköljda spenaten.Lägg köttbullarna i stuvningen och rör om försiktigt.Sen är det bara att servera.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben