Spett med baconlindad kycklinglårfilé och fruktig chutney

Serverar: 4 portioner

Grillen inbjuder till att förenkla matlagningen så mycket som möjligt. Här är ett grilltips med bröd som matigt tillbehör.

Ingredienser

  • 12 kycklinglårfiléer, ca 900 g
  • 1-2 paket skivad bacon à 140 g
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 bifftomater
  • 4 skivor landgångsbröd
  • 2 dl mango chutney
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Rulla in lårfiléerna i baconskivor. Trä dem på spett. Pensla dem lätt med olja och grilla i 12-15 minuter. Vrid spetten då och då under grillningens gång. Salta och peppra.
    2. Skär tomaterna i cm-tjocka skivor. Torka dem försiktigt med hushållspapper, pensla lätt med olja och grilla dem hastigt på en sida.
    3. Rosta bröden på grillen och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomatskivor. Pensla spetten med lite av mango chutneyn och strö över persiljan. Lägg spetten på bröden. Servera en skål med resterande chutney bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben