Spritsad apelsinchoklad

Serverar: 48 portioner

Lättgjort och gott!

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, hackad
  • 90 g osaltat smör
  • 5 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 1 tsk fint rivet apelsinskal
  • Tillbehör
  • 48 knäckformar av papper eller folie
  • Instruktioner

    1. Lägg choklad och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör på svag värme tills ingredienserna har smält och blandats. Ta kastrullen av värmen och häll över smeten i en bunke.
    2. Rör ned florsockret lite i taget med träsked. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör väl efter varje. Rör ned apelsinskalet. Ställ smeten i kylskåp tills den är fast nog att formas, ca 2 timmar.
    3. Lägg smeten i en sprits försedd med stjärnformat munstycke och spritsa smeten i knäckformar. Ställ formarna i kylskåp tills chokladen har fast konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben