Spröd rösti med kantareller och vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Doftande kantareller från skogen och krispig potatis i kombination. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till vilt.

Ingredienser

  • ½ kg färska kantareller
  • 10 potatisar
  • 1 stor schalottenlök
  • 1 ägg
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1-2 msk hackad persilja till garnering
  • Vitlökssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa bort barr och mossa från kantarellerna. Skala och riv potatisen grovt.
    2. Lägg potatisen i en saftduk eller liknande och pressa ut vätskan. Upprepa flera gånger. Skala och finhacka löken.
    3. Lägg den rivna potatisen och lökhacket i en skål och blanda i ägget. Salta och peppra.
    4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Klicka ut åtta plättar av potatissmeten. Stek på båda sidor tills plättarna är krispiga. Sätt ugnen på 80 grader. Lägg de färdiga röstiplättarna på ett ugnsfast fat och håll dem varma i ugnen fram till servering.
    5. Fräs kantarellerna i en stekpanna i resten av smöret och oljan. Salta och peppra.
    6. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en skål. Ta ut röstin ur ugnen, garnera med persilja och ringla över vitlökssåsen och servera med kantarellerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben