Spröda risbollar med mjuk fyllning

Serverar: 28 portioner

Spröda risbollar med två läckra smaksättningar. Välj en eller gör båda två! Från Allers nr 14/07.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl Vårgårdaris
  • Smaksättning 1
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 50 g finriven vit choklad
  • Smaksättning 2
  • 1 ½ msk kakao
  • Garnering
  • 4 dl Vårgårdaris
  • Lite kakao
  • Instruktioner

    1. Rör samman matfett, florsocker, vaniljsocker och den smaksättning du valt. Tillsätt kokosflingor och ris och rör samman till en smet. Forma smeten till små runda bollar.
    2. Doppa bollarna i ris och rulla dem i händerna så att riset fastnar. Sikta litet kakaopulver över risbollarna och förvara dem kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben