Squash köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod gratäng som passar alla.

Ingredienser

  • 1 medelstor squash
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor, valfri färg
  • 500 g tomater skållade och skalade
  • Eller 1 burk, 850 g skållade tomater
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Pizzakryddor
  • 500 g köttfärs eller blandfärs
  • Ca 70 g tomatpuré
  • 3 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g riven ost efter egen smak, t ex gouda
  • Instruktioner

    1. Skala squashen, halvera den, skrapa ut kärnorna, halvera paprikan och rensa från kärnorna, skär sqausch, paprika och tomater i tärningar. Hacka löken fint. Fräsa löken i oljan lite, till sätt lite av tomatspadet, häll i squash och paprika, när de börja mjuknar, tillsätt tomater och låt puttra med. Smakar av med salt, peppar och pizzakryddor. Ställ åt sidan.
    2. Bryn köttfärsen tills den får färg, tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda köttfärs och grönsaker i grytan och häll över i en ugnfast form.
    4. Blanda ägg och mjölk i en bunke, vispa upp och smaka av med salt och peppar och häll över kött-/grönsaksröran, strö över ost.
    5. Gratinera i nedre delen av ugnen vid 200° 25 - 30 min tills osten har fått fin färg och allt är genomvärmt.
    6. Serverar med kokt ris.
    7. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben