Squash och skinkgratäng

Serverar: 2 portioner

Rökt skinka och fetaost ger god smak åt squashen som smakar så bra när den steks.

Ingredienser

  • 2-3 squash, ca 700 g
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 100 g rökt skinka eller mager bacon
  • 100 g fetaost
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 dl riven, lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Välj helst små och fasta squasher.
    3. Skiva dem ca halvcentimetertjockt på längden. Stek skivorna mjuka i en panna i omgångar, salta. Eller, eftersom ugnen ändå ska användas, lägg skivorna på bakplåtspapper på plåt och pensla dem med olja, salta.
    4. Sätt in dem i ugnen i ca 8 minuter eller tills de är halvmjuka.
    5. Varva skivorna med rökt skinka i skivor och smulad fetaost i en smord ugnsform. Strö lite timjan på varje lager. Avsluta med ett lager squash.
    6. Ringla över lite olivolja och strö på den rivna osten.
    7. Stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med bröd och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Thenidiel 3 april 2012

    Det bästa squash receptet! Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben