Squashbollar med mango och getostsallad

Serverar: 4 portioner

Härligt, knapriga bollar med en söt/salt sallad. Mums!

Ingredienser

  • 2 squash
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl skållad, finhackad mandel
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • Mango- och getostsallad
  • 100 g blandad sallad
  • 2 mango
  • 3 salladslökar
  • Saften av 1 apelsin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g getost
  • 1 dl naturella pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Gör först salladen genom att lägga upp sallad på ett serveringsfat. Skär mangon i klyftor och strimla salladslöken.
    2. Lägg salladslök och mango på salladen och pressa apelsinsaft över. Häll på olja och vinäger och strö på salt och peppar.Skiva getosten och lägg över salladen och toppa med nötter.
    3. Riv sqaush och lök grovt. Hacka chilifrukten fint. Blanda alla ingredienser till en färs. Smaka av med salt och peppar.
    4. Forma färsen till bollar och fritera i rapsolja i några minuter tills de är gyllenbruna.
    5. Servera bollarna med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben