Squashplättar med dill och algkaviar

Serverar: 4 portioner

Algkaviar finns i de flesta större matbutikerna, brukar oftast stå bredvid den vanliga stenbitsromen. Finns i svart och röd. Den är något mildare i smaken än vanlig stenbitsrom och den färgar inte av sig, så den är bra som dekoration.

Ingredienser

  • 2 squash
  • 1 dl hackad dill
  • 200 g fetaost
  • 4 ägg
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk algkaviar, ca 100 g
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala squashen och riv den. Är den väldigt saftig kan du låta den rinna av en stund eller pressa ur vätskan med händerna. Blanda med hackad dill. Mosa fetaosten smulig och blanda i den. Rör i ägg och mjöl, salta och peppra. Låt stå 30 minuter.
    2. Skeda ut smeten i en varm stekpanna med olja, försök göra plättarna ganska platta, annars finns risken att de blir lite väl lösa inuti. Stek ca 3-5 minuter per sida.
    3. Servera med en klick gräddfil, finhackad rödlök och algkaviar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben