Stekt gösfilé med smörfrästa kantareller och äpple

Serverar: 4 portioner

Får man inte tag på gösfilé går det bra med annan fiskfilé, själv använde jag rödspätta.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer à 120 g
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Rågmjöl
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Färskriven pepparrot
  • Kantareller och äpple
  • Smör
  • 1 liter färska kantareller
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 röda svenska äpplen, urkärnade
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra gösfiléerna och vänd dem i rågmjöl. Stek gösfiléerna i smör och rapsolja ett par minuter på varje sida.
    2. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skär äpplena i större tärningar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Blanda ner kantarellerna och stek till all vätska försvunnit. Tag upp kantarellerna från stekpannan.
    3. Hetta upp stekpannan igen med ett par klickar smör Blanda ner lök, äpple och kantarellerna och stek någon minut, salta och peppra.
    4. Lägg gösfiléerna på tallrikar och skeda över kantareller och äpple. Servera med kokt potatis och färskriven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben