Stekt gul blomkål

Serverar: 4-6 portioner

Prova nya intressanta kryddor till blomkålen...

Ingredienser

  • 1 litet, 300 g blomkålshuvud
  • 1-2 chilifrukter
  • 2 msk olja
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chili, malen
  • Salt
  • 1 dl vatten
  • 1 påse garam masala mix
  • 2 dl matyoghurt
  • 125 g sallad
  • 3 dl, 240 g basmatiris
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela chilin, tag bort stjälk och frön. Hacka den. Värm olja i en kastrull på medelvärme. Bryn ingefäran och spiskummin. Tillsätt gurkmeja, malen chili, salt och chilihack.
    2. Fräs under omrörning i 20 sekunder. Lägg ned blomkålsbuketterna i kryddblandningen. Tillsätt vatten och koka knappt 10 minuter, tills de är kokta men fortfarande fasta. Rör så att de inte bränner fast.
    3. Blanda garam masala och matyoghurt. Häll hälften över blomkålen och hetta upp.
    4. Servera blomkålen på en salladsbädd med garam masala-yoghurten som dip och basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben