Stekt harlår på pasta- och potatisbädd

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 urbenade harlår á cirka 450 g
  • salt
  • peppar
  • 50-100 g fett grovmalet fläskhack
  • 150 g späck i tunna skivor
  • Pasta- och potatisbädd
  • 200 g skalad, kokt potatis
  • 100 g kokt skinka
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 200 g kokt pasta
  • salt och peppar
  • 100 g grovriven västerbottenost
  • 9 schalottenlökar
  • olja till fritering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 100 grader. Putsa harlåren. Hacka putset och blanda med fläskhacket. Salta och peppra harlåren in- och utvändigt, fyll med fläskhacket, rulla ihop. Bred ut späckskivorna, lite omlott i två rektanglar och jämna till kanterna. Rulla in harlåren, bind runt med steksnöre. Ugnsstek i cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 62-66 grader, högre temperatur kan ge segt kött. Ta ut harrullarna och låt dem vila i aluminiumfolie tills resten är klart. Skiva potatisen, skär skinkan i små tärningar. Stek potatisen gyllenbrun i smör, tillsätt skinkan, fräs en kort stund. Häll på grädden, koka i några minuter. Lägg i pastan i potatiskoket, låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt det mesta av osten. Skiva schalottenlöken, fritera skivorna i het olja. Skär harrullen i skivor och lägg upp dessa på pasta och potatisbädd. Strö över friterad lök och resten av osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben