Stekt kyckling i sötsur sås av ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: 1. Äggstekta nudlar, 2. Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja, 3. Stekt kyckling i sötsur sås av ananas, 4. Räkor och purjolök med oystersås, 5. Kinesisk svamp och paprika, 6. Råstekt persiljerot med soja och vitlök

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 300 g ananas
  • 3 msk vitvinsättika
  • 3 msk tomatpuré eller 1 dl pressade tomater
  • 3 -4 vitlöksklyftor
  • ¼ - ½ chili, enligt smak och styrka
  • Salt
  • sojasås
  • Maizena eller arrowrot
  • Instruktioner

    Stek kyckligarna i passligt stora bitar för att tas med pinnar samtidigt som du tillverkar såsen. Koka upp ingredienserna tillsammans. Skär ananasen i mindre bitar. Red av såsen med Maizena. Blanda ihop kycklingen och såsen innan du serverar eller servera dem skilt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben