Stekt kyckling med bönor, pasta och sallad

Serverar: 2-3 portioner

En god sallad att ta med på picnic eller som en lätt sommarmåltid.

Ingredienser

  • 250 g kidneybönor
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • ½-1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 vårlökar
  • 1 avokado
  • 100 g fullkornspasta eller dinkelpasta
  • Isbergsallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kycklingfilén i strimlor, krydda och stek den. Lägg att svalna.
    2. Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt svalna.
    3. Skölj bönorna och låt de rinna av.
    4. Skär vårlöken i skivor, dela avokadon i bitar, strimla en liten bit isbersgsallad fint.
    5. Finhacka vitlöken. Blanda olivolja, vinäger och vitlöken = dressing.
    6. Blanda pastan, bönor, vårlök, avokado och kyckling med dressingen.
    7. Strö över finstrimlad isbergsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben