Medan gästerna sitter till bords slänger du snabbt ihop den barnsligt goda desserten - stekta bananer med kolasås.
Ingredienser
4 bananer
2 msk smör
Saften av ½ lime
Karamellsås
1½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 msk farinsocker
2 msk smör
Till servering
Vaniljglass
Instruktioner
Skala bananerna och dela dem först på mitten och sedan på längden.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i bananerna med den skurna sidan neråt och stek dem hastigt, ca 1 minut. Pressa över limesaften, vänd bananerna och stek lika länge på andra sidan.
Ta upp bananerna och fördela dem på fyra tallrikar.
Häll grädden, sirapen, farinet och smöret i stekpannan och koka såsen ett par minuter tills den är lite simmig.
Skeda såsen över bananerna och servera med vaniljglass.
Mmmmm..... får en fempoängare av mig!