Stekta bananer med karamellsås

Serverar: 4 portioner

Medan gästerna sitter till bords slänger du snabbt ihop den barnsligt goda desserten - stekta bananer med kolasås.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 2 msk smör
  • Saften av ½ lime
  • Karamellsås
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk smör
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala bananerna och dela dem först på mitten och sedan på längden.
    2. Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i bananerna med den skurna sidan neråt och stek dem hastigt, ca 1 minut. Pressa över limesaften, vänd bananerna och stek lika länge på andra sidan.
    3. Ta upp bananerna och fördela dem på fyra tallrikar.
    4. Häll grädden, sirapen, farinet och smöret i stekpannan och koka såsen ett par minuter tills den är lite simmig.
    5. Skeda såsen över bananerna och servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    betsla 19 november 2008

    Mmmmm..... får en fempoängare av mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben