Stekt/grillad kyckling med ugnsgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Vinägrettdressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig!

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ugnsrostade grönsaker
  • 500 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucola
  • Olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelvinägrett
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Servering
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 minuter till.
    3. Rostad mandelvinägrett: Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
    4. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 minuter per sida. Alternativt lägg kycklingen på grillen.
    5. Vid servering: Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben