Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa

Serverar: 6 portioner

Mycket mumsigt! Lättgrillade revben som är förkokta och därför snabbgrillade i ugn eller i utegrill. De ser läckra ut och är otroligt goda. Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.

Ingredienser

  • 5 kg tunna revbensspjäll (färska)
  • 3 gula lökar
  • ½ vitlök
  • Salt
  • Hela svartpepparkorn
  • Sticky BBQ glaze
  • 2 dl ljust muscovado socker
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl flytande honung
  • 2 dl ketchup
  • 2 knölar färsk ingefära, (tumstora)
  • 4 vitlöksklyftor
  • Tomat- och ananassalsa
  • 1 färsk ananas (alt. burk ananas)
  • 6 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Home fries
  • 10 bakpotatis
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sticky BBQ glaze: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
    2. Tomat- och ananassalsa: Skala, skiva och tärna ananasen. Tärna tomaterna och finhacka koriander och chili. Smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
    3. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
    4. Sticky spareribs: Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
    7. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)
    8. Tips! På sommarsäsongen kan man även grilla dessa revben på utegrill.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hillan66 1 oktober 2010

    Det här åt vi ikväll! Jättegott och mört! Vi serverade det med guacamole och bbq sås! Mums! Kommer säkert att göra detta fler gånger!

    Mikedaddy 1 augusti 2012

    Lustigt att du har "kommit på" EXAKT samma recept som Leila Lindholm.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben