Sticky spareribs med home fries och tomat- & ananassalsa
Mycket mumsigt! Lättgrillade revben som är förkokta och därför snabbgrillade i ugn eller i utegrill. De ser läckra ut och är otroligt goda.
Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.
Ingredienser
5 kg tunna revbensspjäll (färska)
3 gula lökar
½ vitlök
Salt
Hela svartpepparkorn
Sticky BBQ glaze
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 knölar färsk ingefära, (tumstora)
4 vitlöksklyftor
Tomat- och ananassalsa
1 färsk ananas (alt. burk ananas)
6 tomater
1 kruka koriander
1 röd chili
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar från kvarn
Home fries
10 bakpotatis
Olivolja
Flingsalt
Instruktioner
- Sticky BBQ glaze:
Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
- Tomat- och ananassalsa:
Skala, skiva och tärna ananasen. Tärna tomaterna och finhacka koriander och chili. Smaksätt med olivolja, honung, salt och peppar.
- Home fries:
Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
- Sticky spareribs:
Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
- Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)
- Tips!
På sommarsäsongen kan man även grilla dessa revben på utegrill.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det här åt vi ikväll! Jättegott och mört! Vi serverade det med guacamole och bbq sås! Mums! Kommer säkert att göra detta fler gånger!
Lustigt att du har "kommit på" EXAKT samma recept som Leila Lindholm.