Stinas pastagratäng

Serverar: 6 portioner

Mättande och god pastarätt.

Ingredienser

  • Färssås
  • 500 g blandfärs
  • 2 små gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • 3 tsk tomatpuré
  • 2½ dl vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Vit sås
  • 50 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 750 g hackad spenat
  • 500 g farfalle
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn löken i matfett. Tillsätt alla ingredienser till köttsåsen och låt den koka sakta i 45 minuter.
    2. Vit sås: Smält margarin med vetemjöl och häll över mjölk. Låt koka några minuter, såsen ska vara ganska tunn.
    3. Tina spenaten och pressa ur vätskan.
    4. Smöra en ugnsform. Lägg hälften av pastan i botten. Slå på lite sås och strö över ost. Bred över all köttsås, sedan spenat, vit sås, resten av pastan och sist vit sås. Strö över ost och täck formen med folie.
    5. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    eelg 3 februari 2009

    Är det jag som är blind eller hur mycket pasta ska man ha? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben