Strimmelbiff

Serverar: 4 portioner

Bästa köttkvalité är en förutsättning för att man ska kunna beräkna så här kort tid för stekning av strimmelbiffen. Det är klart att man kan välja enklare köttbitar men då får man anpassa stektiden därefter.

Ingredienser

  • 600 g utskuren nötbiff
  • 1 burk bearnaisesås eller en påse
  • 1 äggula
  • Persilja
  • 1 pkt djupfrysta ärter
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2-3 msk syltlök
  • ½ strimlad paprika
  • Instruktioner

    1. Värm bearnaisesåsen. Rör i en äggula och tillsätt lite klippt persilja. Håll såsen varm.
    2. Värm ärterna med en klick matfett.
    3. Skär köttet i rätt grova strimlor. Hetta upp matfettet och bryn köttet hastigt på alla sidor. Det ska helst vara lite rött inuti, men det är ju en smaksak.
    4. Krydda köttet. Strö på syltlöken och paprikan och låt det bli varmt.
    5. Lägg upp köttet på ett varmt fat och häll upp ärterna vid sidanom. Servera såsen separat till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben