Strimmelbiff i rödvinsås

Serverar: 2 portioner

En mustig köttgryta med mycket kort tillagningstid.

Ingredienser

  • 250 g lövbiff
  • 6-8 smålökar
  • 6-8 färska champinjoner
  • 2 tsk flytande matfett
  • 2 dl rödvin och/eller buljong av kalvfond
  • Färsk timjan
  • 1 tsk farinsocker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk ljus eller mörk maizenaredning
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiffen, skala löken och förväll den några minuter i lättsaltat vatten.
    2. Bryn lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Späd med vin och eller buljong. Lägg i en timjankvist. Låt det koka ca 5 minuter.
    3. Lägg i lite kött i taget och låt det koka ganska kraftigt 1-2 minuter. Smaksätt med farinsocker, salt och peppar. Red av med maizenaredning.
    4. Servera grytan med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben