Strimmelbiff Cayenne

Serverar: 4 portioner

God rätt med mycket smak och nyttiga ingredienser. Gör gärna lite extra buljong som du kan ha vid sidan av om du måste ösa i mera under kokning av köttet.

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 500 g strimlad biff eller lövbiff
  • 1 stor rödlök
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • Färska champinjoner
  • 3-4 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan. Skär köttet och löken i tunna strimlor och bryn dem tillsammans i fettet. Späd med buljongen och sjud under lock på svag värme tills köttet känns mört. Olika delar kräver olika lång tid.
    2. Strimla paprikan och skiva champinjonerna, lägg i grytan och låt mjukna lätt. Rör sist i crème fraiche, kryddor och tomatklyftor. Smaka av med salt och peppar, låt småputtra ett par minuter.
    3. Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben